Cum să te pregătești înainte de o vizită la un service auto?

Contrar unor idei preconcepute, mașina nu o lași pur și simplu uitată în service, așa că, pregătirile înainte de a face acest lucru sunt destul de demne de luat în considerare. În acest sens, e o idee bună să te asiguri de câteva lucruri simple pe care le poți face chiar tu și care te ajută să economisești niște bani.

Primește 3 oferte de la service-uri auto!

Unele ateliere și service-uri auto vor face tot posibilul pentru a-ți asigura cele mai bune servicii, bineînțeles și cu scopul de a face vânzări cât mai bune. Tu trebuie însă să fii conștient de acest lucru și să te asiguri că mecanicul e de acord că ar trebui să fii anunțat înainte ca orice lucrare să fie realizată mașinii tale, sau mai mult de atât

Aprovizionează-te tu cu ulei, lichid de spălare parbriz sau lichid de răcire
bilservice-motorcheck

Dacă nivelul lichidului de spălare parbriz sau al uleiului este scăzut, există o posibilitate mare ca atelierele auto să folosească o versiune premium a prețului de vânzare obișnuit. Așa că e important să fii prevenit de poziția lor cu privire la asta. Unele service-uri au o notă pe factură ce se referă la natura serviciilor adiționale oferite, unde ești întrebat dacă pot realiza aceste servicii, tocmai din acest motiv. Este un sistem user-friendly, dar din nefericire, nu toată lumea îl practică. Asigură-te că ai făcut plinul cu aceste consumabile înainte de a lăsa mașina în service și vei economisi sume importante de bani.

Schimbarea anvelopelor

Există și alte lucruri pe care le poți face chiar tu. De exemplu, să te asiguri că presiunea în anvelope este una corectă. Dacă trebuie să le schimbi, poate reprezenta un avantaj faptul că tu te-ai documentat deja și știi numele, tipul și prețul acestora.

Astfel, mecanicul îți va face cea mai bună ofertă. În plus, vei știi dacă ți se oferă niște anvelope care sunt prea scumpe pentru ceea ce reprezintă. Foarte puține ateliere dețin anvelope în stoc, așa că dacă ai nevoie de ceva mai special, mașina îți poate sta mult și bine în service, până când acestea ajung pe stoc. Poți evita asta, stabilind înainte tipul anvelopelor dorite și eventual comandarea lor direct acasă.

Dacă pleci de la service

În caz că nu ai timp să rămâi în atelier în timp ce se ocupă cineva de mașina ta, asigură-te că orice altă operațiune în afară de cele agreate nu vor fi realizate fără acordul tău, astfel eviți cheltuieli neașteptate. Poți investiga în acest mod dacă e într-adevăr cea mai bună ofertă pe care o poți obține, sau dacă, e mai bine să negociezi cu reprezentanții service-ului înainte de a le achita prețul standard pentru serviciile extra furnizate mașinii tale!

Primește GRATIS informații utile despre revizii în format PDF

Spune și prietenilor tăi: