Cum pregătești corect mașina pentru vară?

pregatirea masinii pentru vara

Oficial e vară şi se apropie perioada călătoriilor cu maşina. Mașina ta este pregătită?

Înainte de a porni în vacanţă cu maşina îţi recomandăm să verifici următoarele:

Uleiul: verifică nivelul uleiului pentru a te asigura că acesta este suficient pentru o lubrifiere corectă şi a evita distrugerea motorului. În cazul în care uleiul este vechi, recomandăm schimbarea acestuia şi a filtrului de ulei.

Anvelopele: verifică presiunea aerului din anvelope şi uzura acestora. În cazul în care adâncimea benzii de rulare este sub dimensiunea legală de 1.6 mm, este necesară schimbarea acestora. Primește oferte de preț pentru anvelope noi de vară!

Asigură-te că ai o roată de rezervă în cazul unor situaţii neplăcute.

Frânele: în cazul în care te gândeşti la o călătorie mai lungă este foarte important să verifici starea sistemului de frânare. Pentru a programa o revizie a sistemului de frânare, click aici.

Clima: pentru confortul tău şi a celor cu care călătoreşti, funcţionarea sistemului de climatizare este vitală în timpul zilelor călduroase. Dacă nu ai făcut o igienizare a sistemului după sezonul rece sau nu ai destul agent refrigerant, îţi recomandăm o vizită la service. Primeşte oferte de preț pentru verificarea sistemului de climatizare!

Ştergătoarele de parbriz: după sezonul rece acestea pot prezenta un grad de uzură ridicat care afectează eficienţa lor. În acest caz, schimbarea acestora se poate face foarte uşor, iar rezultatul se va vedea în zilele ploioase.

Spune și prietenilor tăi: