Cum alegi ce e mai bun pentru mașina ta?

Doar pentru că se potrivește, nu înseamnă că se potrivește!

Iată o idee creativă despre cum să faci clienții să fie mai atenți cu privire la alegerea pieselor ce trebuie înlocuite la mașina pe care o conduc!

La cei 33 de dealeri de mașini Honda din Alberta, Saskatchewan si Manitoba, departamentele specializate pe servicii de întreținere și reparații auto au sarcina lunară de a acoperi două treimi sau chiar mai mult din target-ul de vânzări, ceea ce înseamnă un obiectiv foarte greu de atins.

poster-mockup

Ofertele de preț de care dispun dealerii și reprezentanțele auto sunt considerate a fi mult prea costisitoare și mai incomod de acceptat de clienți, față de cele ale magazinelor obișnuite de piese auto.

Faptul că mulți dintre clienți preferă să înlocuiască piesele defecte ale mașinii cu piese achiziționate din surse ”nesigure”, probabil mai ieftine decât direct de la producătorul oficial și reprezentantul auto al mărcii, duce la pierderi pentru acesta din urmă.

Rezultatul? În cazul de față,  tarifele promovate de Honda și loialitatea față de serviciile oferite au cauzat o scădere semnificativă a veniturilor.

Depositphotos_63365221_original

În România, potrivit inspectorilor RAR care au efectuat o razie la cel mai mare târg de piese auto din București,  șoferii care cumpără piese de schimb pentru mașinile lor, nu știu de multe ori pe ce dau banii.

Aceștia au verificat magazinele care vând piese pentru sistemele de frânare, esențiale pentru siguranța circulației și au constatat că anumite componente nu erau omologate, dar nici vânzătorii, nici cumpărătorii nu știau.

Vezi aici un articol complet despre ce înseamnă comercializarea unor astfel de piese :  http://stirileprotv.ro/stiri/social/inconstienta-poate-ucide-la-cel-mai-mare-targ-de-profil-din-bucuresti-se-vand-piese-auto-contrafacute-cine-este-de-vina.html

Ce au făcut cei de la Honda?

10-Process-Frankentoys

Iată o idee creativă despre cum să faci clienții să fie mai atenți cu privire la alegerea pieselor ce trebuie înlocuite:

1-eDisplay_Brakes

 

2-FB_Alligator

APROACH & SOLUTION, una dintre numeroasele campanii create prin colaborarea cu echipa Honda Prairie Parts&Service Team în anul 2012 a demonstrat pueril poate, dar inteligent, folosindu-se de jucării pentru a explica ce înseamnă de fapt atunci când proprietarii de Honda nu folosesc piese originale pentru mașinile lor.

3-FB_HeMan 4-FB_Princess

 

 

 

 

 

 

Rezultatul campaniei este unul care reușește să atragă atenția!

6-FB_Ad

Sfatul autoeconom este acela de a apela doar la service-uri autorizate, care furnizează doar piese originale sau de cea mai bună calitate pentru a fi înlocuite la mașina ta, indiferent ce marcă sau model deții. Fii un profesionist și alege ce e mai bun pentru mașina ta!

5-Email

Sursă: http://campaignsoftheworld.com/honda-always-use-original-parts/

Primește aici 3 oferte de preț de la service-uri auto din apropiere

Spune și prietenilor tăi: