Când trebuie puse anvelopele de iarnă?

anvelopele de iarnă

Sfârșitul lunii octombrie e mai blând și poate mai primăvăratic decât ne-am fi așteptat, însă anotimpul rece își va face simțită prezența în săptămânile și lunile care urmează. Pentru că vrem să fii pregătit pentru toate condițiile de carosabil, ți-am pregătit la rândul nostru un pachet cu informații esențiale despre anvelopele adecvate sezonului rece.

Obligatorii? Da, fără îndoială. Pentru al treilea an consecutiv cauciurile de iarnă sunt obligatorii în perioada 1 noiembrie – 31 martie, dar legea se aplică doar în condiții de carosabil acoperit de gheață, zăpadă sau polei. Asta înseamnă că anvelopele de iarnă trebuie montate odată cu primul îngheț sau în cazul mai multor zile cu temperaturi ce scad sub o medie de 5°C. Se recomandă această operațiune pentru a preveni neplăcerile cauzate de vremea instabilă și pentru a diminua riscul de accidente, implicit și riscul amenzilor pentru nerespectarea legii.

Cum trebuie să fie anvelopele de iarnă?

Conform prevederilor RAR anvelopele reglementare sunt inscripționate pe lateral cu literele M (Mud – noroi) şi S (Snow- zăpadă), sub forma: M+S, M. S. sau M&S. Acest marcaj trebuie să fie prezent și în cazul anvelopelor all-season.

Șoferii care achiziționează anvelope second-hand trebuie să fie atenți la gradul de uzură. Limita legală pentru adâncimea benzii de rulare a anvelopei nu trebuie să scadă sub 1,6 mm. Consultați un mecanic pentru a vă asigura că anvelopele autovehiculului corespund acestui standard.

Unde se montează anvelopele de iarnă?

Se recomandă ca schimbarea și montarea anvelopelor să se efectueze la service-uri auto specializate. Mecanicii pot verifica astfel şi presiunea din interiorul anvelopelor folosind echipamente adecvate şi pot echilibra și roţile pentru a preveni defecțiuni la sistemul de direcţie.

Cât costă acestă operațiune?

Prețul anvelopelor de iarnă variază în funcție de marca şi specificaţiile acestora. Costurile de montaj diferă şi ele în funcţie de service-ul auto care va efectua operaţiunea.

Autoeconom.ro îți oferă posibilitatea de a primi oferte de preț competitive venite din partea service-urilor membre şi astfel poți opta pentru oferta care se încadrează în bugetul tău.

Spune și prietenilor tăi: