Autoeconom.ro – soluția online pentru găsirea unui service de încredere pentru revizii și reparații auto

Cum te ajută autoeconom.ro?

Autoeconom.ro este o platformă online, unde tu, ca proprietar de mașină, poţi găsi cele mai bune oferte de preț pentru revizii, reparații auto sau operațiuni de întreținere pentru mașina ta, de la cele mai bune service-uri auto din întreaga țară.

Practic, autoeconom.ro înlocuiește tot procesul anevoios pe care îl urmezi când vrei să găsești un service auto de încredere.

Sigur ți s-a întâmplat și ție să dai nenumărate apeluri sau mesaje telefonice, să îți pierzi timpul vizitând o grămadă de service-uri pentru a găsi cea mai bună ofertă de preț, iar, într-un final, să îți dai seama că mai ai nevoie de încă o zi liberă pentru a rezolva problema mașinii.

Te-ai săturat să pierzi timp și bani căutând un service auto?

Autoeconom.ro vine în ajutorul tău! Tot ce trebuie să faci este să trimiți o cerere de ofertă pe www.autoeconom.ro în care descrii problema mașinii tale. Astfel, primești și compari 3 oferte de preț de la service-uri autorizate R.A.R. din apropierea ta. Nu te costă nimic! În plus mai ai și alte facilități pe care o să ți le spun imediat!

Cum funcționează autoeconom.ro?

Am pregătit un mic ghid de funcționare a site-ului autoeconom.ro. Acesta te va ajuta să înțelegi mai bine procesul de trimitere cereri și primire oferte de preț de la service-uri autorizate R.A.R. din România.

În continuare, vei găsi detaliat fiecare pas pe care trebuie să îl urmezi, informații, poze și video care îți arată cum să utilizezi contul tău autoeconom.ro, precum și, servicii utile care te ajută să economisești timp și bani:

I. Creează cont de utilizator
II. Intră în cont
III. Adaugă o mașină în contul tău
IV. Mașinile mele – detalii, editare, notificări, cereri active
V. Trimite o cerere de ofertă
VI. Lista cu service-uri auto autorizate R.A.R. membre autoeconom.ro
VII. Oferte de preț pentru revizii și reparații auto
VIII. Servicii utile.

I. Creează cont de utilizator

Pentru început, trebuie să accesezi www.autoeconom.ro, iar, mai apoi, secțiunea ”Cont nou”. Odată ce ai făcut acest lucru, apare o casetă în care introduci adresa de e-mail, numărul de telefon și parola. De asemenea, te poți înregistra și cu Facebook.

Crearea contului presupune acceptarea termenilor și condițiilor autoeconom.ro, precum și, abonarea la newsletter.

creare_cont_nou_autoeconom.roII. Intră în cont

Imediat după ce ți-ai creat contul, îți apare o casetă în care îți confirmăm înregistrarea. Acum poți începe să profiți de beneficiile autoeconom.ro!

Vrei să vezi cum arată contul tău? Accesează linkul ”Intră în cont” și vezi ce ți-am pregătit!

confirmare_inregistrare_cont_autoeconom.ro
De asemenea, poți intra în cont oricând dorești din secțiunea ”Autentificare – Utilizator”.

autentificare_utilizator_autoeconom.ro
III. Adaugă o mașină în contul tău

Odată ce ai intrat în cont, îți poți adăuga o mașină, astfel, trimiterea unei cereri de ofertă se va simplifica.

adauga_masina_cont_autoeconom.roÎn continuare, completează detaliile tehnice ale mașinii tale, informații pe care le găsești în talonul mașinii.

Nu găsești mașina ta în listă? Poți introduce manual datele mașinii accesând linkul ”click aici”.

Îți recomand să adaugi și notificări utile pentru mașina ta, astfel vei fi notificat gratuit prin e-mail cu 30 zile, 14 zile și 7 zile înainte să expire ITP-ul, asigurarea RCA, sau rovinieta. Sunt foarte ușor de setat și e complet gratuit!

După ce ai finalizat completările, dă click pe butonul albastru ”Adaugă mașina”.

adauga_detalii_masina_autoeconom.roIV. Mașinile mele – detalii, editare, notificări, cereri active

Mașina pe care ai adăugat-o în cont o poți vizualiza în secțiunea ”Mașinile mele”. Tot aici găsești câteva secțiuni utile care au următoarele funcții:

 • secțiunea ”Detalii” – ai posibilitatea de a vizualiza, ori de câte ori dorești, informațiile salvate pentru mașina ta;
 • secțiunea ”Editează” – poți edita informațiile adăugate pentru mașină;
 • secțiunea ”Notificări” – ai uitat să adaugi notificări utile pentru mașina ta sau vrei să modifici aceste date? Nicio problemă! Folosește secțiunea ”Notificări” pentru a adăuga sau modifica notificările pentru mașină;
 • secțiunea ”Cereri active” – poți vizualiza toate cererile active pe care le-ai făcut pentru mașina ta.

Mai ai încă o mașină pe care dorești să o adaugi în cont? Poți adăuga câte mașini dorești dacă selectezi butonul verde din dreapta sus ”Adaugă mașină” din secțiunea ”Mașinile mele”.

vizualizare_masinile_mele_autoeconom.roV. Trimite o cerere de ofertă

Funcția de trimitere cerere o găsești fie sub denumirea de ”Trimite o cerere” fie sub denumirea de ”Primește 3 oferte”. Ambele secțiuni au aceeași funcționalitate: te ajută să primești și să compari 3 oferte de preț de la service-uri auto autorizate R.A.R. din apropierea ta.

Cum pot trimite o cerere? Poți trimite o cerere astfel:

 • în secțiunea ”Acasă” – ”Trimite o cerere” – selectează linkul ”Începe acum”

trimite_cerere_autoeconom.ro

 • în secțiunea ”Cereri și oferte” – selectează linkul ”Primește 3 oferte”

cereri_primeste_3_oferte_service_auto_membru_autoeconom.ro

 • în secțiunea ”Mașinile mele” – selectează linkul ”Primește 3 oferte” pentru mașina dorită.

masina_primeste_3_oferte_service_auto_membru_autoeconom.roOrice variantă ai alege, vei ajunge la completarea formularului de ”Creare cerere”. Doar așa poți primi oferte de preț pentru revizii, reparații auto sau operaţiuni de întreținere pentru mașina ta.

Sunt 3 pași pe care trebuie să îi urmezi:

1. Detalii despre mașină – primul pas l-ai făcut deja dacă ai adăugat o mașină în contul tău.

creare_cerere_autoeconom_pas_1_detalii_despre_masinaÎn cazul în care începi direct cu crearea unei cereri de ofertă și nu ți-ai adăugat o mașină în cont, vei completa acum datele tehnice ale mașinii.

creare_cerere_autoeconom_pas_1_adaugare_masina2. Problemele mașinii – aici vei completa detalii legate de problemele mașinii. Cu cât vei fi mai precis în descrierea problemelor, cu atât va fi mai ușor pentru service-uri să îți facă o ofertă. Poți adăuga mai multe probleme, iar dacă nu se încadrează în cele indicate de noi, alege opțiunea ”Altele”.

În cazul în care nu știi care e problema mașinii, poți cere o diagnoză prin selectarea butonului ”Cere diagnoză”.

Nu uita să alegi și tipul pieselor dorite sau să specifici dacă ești responsabil de furnizarea pieselor și dorești ofertă doar pentru manoperă.

Dacă e necesar, este recomandat să încarci și fotografii cu problema mașinii.

Oricând dorești să revii sau să mergi la pasul următor, folosește opțiunea ”Pasul anterior” respectiv ”Pasul următor”.

creare_cerere_autoeconom_pas_2_problemele_masinii

3. Date de contact – la acest pas o să completezi data și locația unde dorești să se efectueze operațiunea, precum și, datele de contact (nume și prenume).

În cazul în care nu ți-ai creat deja un cont de utilizator și ai trecut direct la crearea unei cereri, o să completezi suplimentar adresa de e-mail, numărul de telefon și parola pe care o vei folosi pentru autentificare.

Unele service-uri îți pot oferi și servicii de ridicare și livrare mașină la domiciliu / loc de muncă sau servicii de închiriere mașină pe perioada reparației. De asemenea, poți specifica dacă operațiunea pe care o dorești necesită o rezolvare urgentă. Bifează, dacă ai nevoie, una din aceste variante.

După ce ai acceptat ”Termenii și condițiile”, selectează ”Trimite cerere” și relaxează-te … în curând vei primi oferte de preț de la service-uri autorizate R.A.R. fără a fi nevoie să bați tot orașul în lung și lat pentru căutarea celei mai bune oferte de preț pentru revizii sau reparații auto.

creare_cerere_autoeconom_pas_3_date_contact_si_creare_cont

Cererea pe care ai trimis-o o poți vizualiza în secțiunea ”Cereri și oferte”.

vizualizare_cerere_autoeconom.roVI. Lista cu service-uri auto autorizate R.A.R. membre autoeconom.ro

Autoeconom.ro colaborează cu service-uri auto din toată țara. Lista cu service-urile auto autorizate R.A.R. o găsești la adresa: https://www.autoeconom.ro/harta.

Aici poți vedea și recenziile clienților anteriori date service-urilor auto membre autoeconom.ro. Ai un service preferat sau dorești un service anume? Alege service-ul și trimite-i o cerere de ofertă directă.

lista_service_autoeconom.roVII. Oferte de preț pentru revizii și reparații auto

Iată cum funcționează procesul de primire oferte de preț de la service-uri auto:

1. Primești ofertele – După trimiterea cererii de ofertă, service-urile auto din apropiere vor fi notificate şi îţi vor trimite oferte de preț în mai puțin de 48 ore. Vei fi anunţat printr-un e-mail şi/sau SMS ori de câte ori primeşti o ofertă.

oferte_primite_service_autoeconom.ro2. Compari ofertele – Poți compara ofertele de preț primite în funcție de: recenziile oferite de clienții anteriori, prețul, distanța față de service, calitatea pieselor şi garanția oferită pentru lucrare.

3. Accepți oferta – Alege oferta care este cea mai potrivită pentru tine și mașina ta. Ține cont și de calitatea pieselor propuse de service (dacă este cazul). Criteriul ”cel mai mic preț” nu este tot timpul varianta potrivită pentru mașină.

oferta_acceptata_service_autoeconom.ro4. Evaluezi service-ul auto vizitat – Părerea ta este importantă deoarece vei ajuta atât viitorii utilizatori să facă o alegere bună, cât și service-ul auto să cunoască calitatea serviciilor oferite. După vizita la service, nu uita să lași o recenzie! Apreciem!

Toate service-urile auto membre autoeconom.ro sunt autorizate R.A.R. (Registrul Auto Român) și înregistrate la O.N.R.C. (Oficiul Național al Registrului Comerțului).

VIII. Servicii utile

Ne-am gândit la toate lucrurile de care ai avea nevoie ca proprietar de mașină, dar și la metodele prin care te-am putea ajuta să economisești timp și bani.

servicii_utile_autoeconom.roAșadar, ai posibilitatea de a comanda rapid și ieftin asigurare RCA, rovinietă, accesorii auto sau anvelope auto noi. Ai urgent nevoie de tractare sau transport pe platformă? Autoeconom.ro te ajută să găsești cea mai rapidă soluție! Tot din această secțiune poți intra pe blogul autoeconom.ro unde se postează articole utile pentru proprietarii de mașini.

 1. Accesorii auto – ai acces la o serie de accesorii auto care transformă mersul obişnuit cu maşina într-o exeperienţă minunată.
 2. Rovinietă – poți comanda rovinietă online rapid și ușor. Livrarea se face imediat prin e-mail.
 3. Schimb anvelope – prin autoeconom.ro ai acces le cele mai bune prețuri la anvelope. Primești gratis oferte de preț!
 4. Comandă RCA ieftin – poți compara oferte pentru asigurare RCA direct din contul tău autoeconom.ro. Livrarea este gratuită indiferent de locație!
 5. Tractare auto – ai URGENT nevoie de tractare sau transport pe platformă? Autoeconom.ro te ajută să găsești cea mai rapidă soluție!
 6. Blogul autoeconom.ro – intră pe blogul autoeconom.ro pentru a găsi sfaturi utile pentru proprietarii de mașini, noutăți din domeniul auto și nu numai.

Ți-am pregătit și un scurt video care te ajută să înțelegi cum funcționează autoeconom.ro!

 

Spune și prietenilor tăi: