7 sfaturi utile pentru a conduce în siguranță și confort toamna

Toamna vremea poate fi schimbătoare și capricioasă, de aceea îți propunem o serie de sfaturi utile de care să ții cont atunci când pornești la drum, pentru a conduce în siguranță și confort:

1. Asigură-te că ștergătoarele funcționează bine

După arșița verii, lamelele ștergătoarelor nu mai sunt la fel de eficiente, iar funcționarea optimă a acestora este esențială pentru siguranța ta și a pasagerilor. Cu un parbriz curat poți vedea potențiale pericole și le poți evita rapid. Schimbă lamelele ștergătoarelor pentru a avea parbrizul curat și a avea o vizibilitate bună.

2. Schimbă anvelopele de vară cu cele de iarnă

Toamna este un anotimp cu vreme schimbătoare. Zilele senine pot face loc nopților răcoroase și dimineților cu polei. Pentru a fi pregătit de drum, trebuie să iei în considerare și acest aspect. Anvelopele netocite cu canale adânci sunt indispensabile pentru sezonul rece. Acestea oferă tracțiune și aderență cu 70% în plus față de cele de vară.

Ai nevoie de anvelope noi de iarnă? Primește oferte de preț aici sau Vezi oferte disponibile.

3. Ai grijă la frunzele căzătoare

Grămezile de frunze adunate pe marginea drumului pot părea pitorești, dar dacă acestea se udă pot deveni un mare pericol. Tratează frunzele ude la fel cum ai face cu o baltă de apă, încetinind și manevrând volanul cu grijă. Evită să conduci peste mormanul de frunze, acesta poate ascunde o groapă sau alte pericole.

4. Curăță parbrizul, geamurile și luneta

Toamna s-a așezat în calendar iar diminețile răcoroase sunt din ce mai prezente. Dimineața, cel mai probabil, vei găsi polei pe parbriz, geamuri și lunetă. Fă-ți timp să îl cureți, pentru a avea vizibilitate bună.

5. Verifică funcționarea sistemului de încălzire și climatizare

Sistemul de încălzire și climatizare ne asigură confortul în mașină pe tot parcursul anului. Odată cu răcirea vremii, mulți proprietari de mașini au probleme cu dezaburirea geamurilor. Pentru evitarea acestor probleme, se recomandă schimbarea filtrului de habitaclu (filtrul de polen) la intrarea în sezonul rece.

Filtrul de polen are rolul de a reține impurități (praf, fum, gaze de eșapament, cenușă, polen etc.), iar pe timpul verii se îmbâcsește. De aceea, schimbarea acestuia va avea efecte pozitive asupra calității aerului din habitaclu și va ajuta la dezaburirea geamurilor.

6. Asigură-te că farurile oferă un iluminat clar

Verifică buna funcționare a farurilor, stopurilor și semnalizatoarelor atât a celor frontale cât și a celor posterioare. De asemenea, este important să te asiguri că sunt curățate, atât pentru siguranța ta cât și a celor din jur.

7. Fă o vizită la service auto pentru revizia sezonieră de toamnă

Înainte de a porni la drum, este important să faci o vizită la un service auto pentru revizia sezonieră de toamnă. Astfel, vei avea siguranța că ai făcut toate lucrările necesare pentru pregătirea mașinii tale pentru sezonul rece.

Vrei să beneficiezi de o revizie făcută de service-uri de încredere? Contactează-ne și noi vom găsi cea mai bună ofertă pentru tine!
Primește 3 oferte de preț pentru revizia de toamnă. E GRATIS, ușor și rapid!

Citește și Tot ce ar trebui să știi despre revizia auto de toamnă!

Spune și prietenilor tăi: