5 lucruri de făcut înainte să pleci în vacanță cu mașina

E vară, așa că e timpul perfect să îți planifici vacanța, să-ți faci bagajul și să-ți stabilești clar itinerariul. Iată 5 lucruri pe care ar trebui să le știi și să le bifezi pe lista ta înainte de a porni la drum.

Primește 3 oferte de la service-uri auto!

Asistență pe drumurile internaționale

Dacă drumurile tale te poartă spre țări străine, trebuie să te asiguri că ai parte de asistență pe tot parcursul drumului. Cu puțin noroc însă, nu vei avea probleme atunci când ești plecat, dar fără acoperire internațională, vei fi nevoit să cheltuiești o mică avere dacă vrei să fii asistat pe tot parcursul călătoriei tale. Odată ce ai verificat termenii asistenței tale de drum, asigură-te că ai la dispoziție toate documentele de care ai nevoie în excursia ta. Ar fi păcat să plătești pentru un serviciu pe care nu îl poți folosi, doar pentru că ai lăsat documentele acasă.

Service complet pentru mașina ta

Dacă frânele mașinii tale se strică pe drum, consecințele se pot apropia de dezastru. În acest sens, ar fi o idee foarte bună ca, înainte să pleci, să fie efectuate reparațiile majore de care are nevoie mașina ta. Printr-o vizită la un service auto, te asiguri că mașina are parte de o revizie completă și că nu are nevoie de reparații imediate sau de piese care trebuie înlocuite în viitorul apropiat. Desigur, nu există nicio garanție că neprevăzutul nu poate apărea pe drum.

Împachetează cu cap! Ia cu tine doar lucrurile de care ai nevoie!

Cu cât mașina transportă mai mult, cu atât sunt mai mari costurile de combustibil. Dacă te-ai asigurat că ai luat doar strictul necesar, vei economisi fonduri consistente. De exemplu, este o pierdere să incluzi în bagaje lucruri pe care le poți cumpăra la un preț mic atunci când ajungi la destinație. Adesea, este mai bine ca, dacă vizitezi locuri noi în vacanță, să te lași purtat de obiceiurile locului și de specificul zonei, pentru a te bucura la maximum de experiențe noi, pe care le cauți în călătoriile tale.

O mașină curată te face să te simți confortabil

Dacă ajungi să petreci multe ore în mașină, asigură-te că stai în curățenie – și păstreaz-o pe întreaga durată a călătoriei. E o idee bună să ai câțiva saci menajeri pentru a depozita resturile și pentru a-i arunca în permanență. Un odorizant de împrospătare a aerului te poate salva de aerul închis din mașină.

Ia cu tine echipament de „urgență”

Nu știi niciodată cu certitudine ce se poate întâmpla. Tocmai de aceea ar fi bine să ai la tine echipament de urgență, cum ar fi o pătură, câteva sticle cu apă și biscuiți. Dacă te vei regăsi noaptea târziu blocat în trafic, vei putea supraviețui fără să îngheți de frig sau să îți fie foame.

Echipa autoeconom.ro îți dorește vacanță placută!

Spune și prietenilor tăi: